Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2008 17:21 - Луда работа
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 1593 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 29.09.2008 15:48


   Не много ново,но култово интервю с Димитър Игнатов,един от бащите на здравната реформа,бивш председател на Българския лекарски така наречен съюз, в което по потресаващ начин се изобличава демоничната същност на д-р Михайлов. Аз толкова години да се чудя защо не върви добре здравната реформа,а и държавата изобщо,а то виж каква била работата."По особен начин".Вероятно нещо като дзен-шизоидно карате за подсъзнанието. Между другото,не сте ли се учудвали понякога колко много доктори в България се занимават с политика? И в най-малкия общински съвет се е намърдал поне по един.Това не говори добре или за българската медицина, или за българската политика, а комай и за двете... Но карай да върви.

   ...Исках май и още нещо да кажа,но някак ми се изплъзва... Дали не ме е улучил някой невидим шурикен?...
Явно трябва да сме готови за всичко,работата е сериозна...
А,да,сетих се: може би Димитър Игнатов знае истината и за други подобни на д-р Михайлов и д-р Димов зловещи герои.
Ако е така,нека час по-скоро им каже имената,а не да си мълчи с години. Докато не са му пратили по етера параноидни налудности и антероградна амнезия. И да си призная, дожаля ми за тези белогвардейци, които е манипулирал роденият през 40-те и завършил медицина през 70-те години доктор Михайлов ( то и след завършването е трябвало поне 4 години да специализира, но хайде сега, няма да мерим с конец). Като се вземат предвид някои хронологични отправки, човек започва да си представя една съвсем жестока картина. Вероятно ги е карал да забравят къде са си оставили ченето или пък да пропускат да си слагат навреме свещичките против запек.

         image

Учредителят на ДСБ д-р Димитър Игнатов: 

Николай Михайлов манипулира тежко Костов!

 Завоят към Костов, който направи Бойко Борисов в интервюто си пред “Труд”, предизвика различни оценки в ДСБ. Едни подкрепиха съюза между ДСБ и ГЕРБ в рамките на общата десница, други смятат, че на Бойко не трябва да се вярва. Защо се получава това разногласие сред колегите ви, д-р Игнатов?

И аз търся причините, и то дълбоките, за това разногласие. Тъй като г-н Борисов още не е направил завой. Това е само една крачка към обединените усилия на партиите, членки на ЕНП, които трябва да синхронизират своите действия с извънпарламентарните сили срещу тройната коалиция. И тъкмо когато започваме за работим заедно, се появи във вашия вестник една депутатка, Евдокия Манева, и отново заложи бомба, като каза: “Не можем да вярваме на Борисов, дайте да си вървим по нашия път”.

Защо да е бомба, тя изразява своето мнение?

А трябва ли да вярваме на Манева, веднага си задавам аз въпроса.


Е, трябва ли?


Познавайки г-жа Манева, не мисля, че тя е слънчасала от августовското слънце, за да направи такова из-
казване, равно на политическо харакири. Друга е причината и тя е в отношението на група хора в ДСБ, начело на която стои един човек, който е ужасен манипулатор, към процесите на обединение в десницата.

Кого имате предвид?

Д-р Николай Михайлов, той е манипулатор от най-висша класа. Михайлов е манипулирал чужди разузнавачи, хванати в България преди 89-а година. Манипулирал е белогвардейците, които живееха в България. Манипулирал е хората, които работеха в Националната здравноосигурителна каса, където и той е работил, за което аз твърде късно научих.

Как ги е манипулирал?

По особен начин. Манипулирал е и хората, които създадоха ДСБ и които откъснаха тогава сърцата си от
СДС, за да направят нещо ново. Д-р Николай Михайлов съумя така да изманипулира нещата, че идеята за нова партия с чисти помисли, с рационалност и европейско мислене беше погребана още с неговото появяване. Не се срамувам, нито се страхувам да му кажа това в очите, защото съм му казал преди 2-3 години чрез негови приятели. Но сега го казвам публично, защото не искам днес, когато е заложена една съвсем начална единна връзка между опозиционните сили, отново да се появява някой, който да разбива нещата и пак да дава възможност на БСП и на премиера Станишев да говорят, че те нямат алтернатива на управлението си. Естествено, че при такава разбитост в десницата няма да има алтернатива.

Д-р Игнатов, защо говорите така за д-р Михайлов? Нали той подтикна Костов да създаде ДСБ? Да, след като видя, че Костов прави от партията си секта, д-р Михайлов се отдръпна от него и започна да го критикува.

Михайлов да е подтикнал Костов да създаде ДСБ? В създаването на ДСБ аз съм един от учредителите на тази партия, най-голям дял имат онези 27 депутати, които напуснаха СДС тогава. Д-р Михайлов се появи по линията на група, клуб “Диалог”, която заявяваше своите граждански претенции. Аз имам една огромна грешка, която съм признал пред колегите, които напуснаха СДС - не разкрих факта, че начело на “Диалог” стоеше едно ченге - д-р Христо Димов. Ужасно ченге, което е служило и преди, и след 1989 г. в НСС. Тогава не пожелах да кажа, че този човек не е чист. Д-р Михайлов също е свързан с бившата ДС и си залагам за това главата на дръвника. Нека той да ми я отсече! Тези хора минираха обществената подкрепа за ДСБ. Е, сега виждаме резултата.

Каква е ползата на д-р Михайлов опозицията да е разбита? Да не би да допускате, че той работи съзнателно за управляващите?

Не само че съзирам – от 3-4 години съм дал доказателства за това на колегите си. Предупредил съм ги, че неговата задача е да разбие СДС и изобщо десницата. Да не говорим, че тежко манипулира Костов. Това е много страшно и опасно!

Вие сега хвърляте истинска бомба! Всички знаехме за тесните връзки между Костов и д-р Михайлов. Престанали ли са да си вярват?

Бомбата отдавна е заложена. Отдавна исках това да го кажа публично. В ДСБ има една група: Евдокия Манева, Антонела Понева, Нено Димов, които се готвеха да напуснат ДСБ и така да обезглавят Костов по парламентарен път. Д-р Михайлов не само ги дирижира, той подготвя процеса. Тази идея се поддържа яростно чрез вестника на Явор Дачков. Работи се системно, дълбоко отвътре в партията за унищожаването на Костов като политик. А всъщност той ги създаде. И аз знам защо викат срещу него.

Защо?

Защото не ги изведе на власт. Те са жадни за власт. Те нямат кауза. Искат власт.

Спомням си, че в ДСБ имаше една теза - ние сме малка спретната партия, която се чувства удобно в опозиция. Тя отпадна ли?


Е това европейска позиция ли е? Това е насаждано послание, в основата на което е Михайлов с неговите толстоистки идеи. Не може да има партия, която да стои настрани и да не се бори дори за Купата на Съветската армия. Ние трябва да работим, за да по-кажем на обществото, че тройната коалиция има алтернатива.


И тя е в съюза Костов - Борисов ли?

В момента дясната амалгама се нуждае от всички играчи - нито само от Костов, нито само от Борисов.

Но за това трябва доверие помежду ви. Борисов се извини на Костов за “Гаргамел” и за лошия политически език, но защо Костов не реагира?

Вероятно ще реагира. Костов е човек, който разбира от жестове, разбира добре политическия език и посланията и ще отговори по подходящ начин. Едва ли трябва да искаме от него начаса да се обяснява в любов на Борисов.

Синдикатите отказаха да подкрепят подписката ви. Желязко Христов заяви: опозицията първо да се обедини, да представи алтернативна програма за управление на страната и тогава да протестира. Сърдите ли им се?

Не. Разбирам ги. В това насипно състояние, в което сме сега, никой на никого няма да вярва. Трябват сериозни обединени действия. Сигурен съм, че щабът на трите партии, членки на ЕНП (Цветан Цветанов- ГЕРБ, Любов Панайотова-СДС, и д-р Петър Москов - ДСБ, - б.р.), ще започне да набира сила и да работи активно с много хора и организации. И в това ще му е силата - да събере огромен брой мнения, на базата на които ще се разбере кога обществото ще е готово за промяна, за да се вземе нужното решение. Защото в момента не само че е лято и че никой не мисли за политика, но не е избистрен и въпросът – има ли нагласа за смяна на ориентацията на България.

В какъв смисъл?

Ние не говорим само за смяна на правителството на Станишев с правителството на Х или У. А за смяна на ориентацията на България. Историческа мисия на българската десница е още веднъж да определи хода на България, вече в рамките на НАТО и ЕС - да скъса връзката с Русия. Не в икономически, а в политически смисъл. Това е стратегическата цел на десницата. Ако излезем от политическата зависимост на Русия, тогава нещата в България полека-лека ще се оправят. За това трябва да работим, а не да си хвърляме един другиму кал.

Вашата задача каква е?

Доколкото мога с влиянието, което имам, да помогна за обединението на десните хора и за присъединяването към тях и на други.

Протестите, които замисляте, едва ли ще имат мащабността, която очаквате. Ако се провалите, това няма ли да е гибелта за десницата?

Ами като се говори така разнопосочно, как да ни повярват хората, за да се вдигнат! Докога ще живеем така - с кражбите, с корупцията, с цялата тази простотия, която се развива 19 години? И докога ще говорим един срещу друг? Така ли ще убедим хората, че имаме кауза, морал? Няма такъв феномен! Затова смятам, че в момента тази група хора от ДСБ са в дълбока акция. Вече два месеца по радиа, телевизии и в пресата се развива една и съща теза - че това правителство няма алтернатива. Това е най-голямата лъжа, изречена днес. Това правителство има алтернатива и тя е в честните и почтени хора на България. Само че те в момента не са обединени.

Смятате ли, че ще има предсрочни избори?

Не съм много убеден. Времето на революциите отмина. Пък и не виждам защо днес трябва да се прави революция по начина, по който станаха събитията през 1997-а. Ние не спечелихме кой знае колко от тази революция, макар че бяхме преки участници в нея, тъй като не завършихме пътя революционно. Ако бяхме завършили пътя както на 9 септември, днес България сигурно щеше да има друга съдба. Ние завършихме някакси половинчато - нито марксистки, нито демократично. Оставихме нещата по средата и затова днес България се гърчи. Втори път да се прави такъв експеримент не е нужно. А и сега управлява тройна коалиция, която е абсурдно да се самосвали.

Защо тогава Борисов издига все тази теза?

Защото иска да подскаже, че трябва да има принципи, едни от тях са моралните. Да има поне един мъж да каже: “Като съм крив, крив съм, като съм прав - прав съм!” Това иска да подскаже Борисов и да усили този мъжки елемент в поведението на Станишев. Но за съжаление не може да го усили. И трябва промяна!

Интервюто е пред в. “Труд”, автор Валерия Велева 
26.08.08






Гласувай:
0



1. lubopitstvo - Та нали и аз това казвам - трябва п...
27.10.2008 14:09
Та нали и аз това казвам - трябва промяна! Прав сте за многото лекари в политиката.Професията им е достатъчно ангажираща по всички възможни начини, за да им остава време за политика.Пък и какво е един лекар, откъснал се макар и с година от работата си?Започнат ли много лекари да се навират в политиката, не чакай добро нито в нея, нито в медицината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 540275
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1407
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930