Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2008 23:59 - Кое е общото между Стинг и Георги Димитров
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 2690 Коментари: 2 Гласове:
0



    След като участва в блокбастър, Сергей Станишев пусна и бестселър:

image

image
   Заглавието на книгата не е отговор на въпроса "Защо ни натикахте на дъното?", както биха си помислили някои по-повърхностни и първосигнални граждани. Най-малкото защото доста от хората, с които се е обградил премиерът на корицата, всъщност нищо лошо не са ни направили и не е ясно с какво са заслужили да ги рисуват като кордебалет на Станишев.

   Портретите са направени, не знам дали нарочно, малко в стил "заводски стенвестник" и за някои от тях трябва голямо взиране, докато ги разпознае човек. Но за щастие аз разполагам с пълния списък на всички изобразени,който свих от "Дневен Труд".Най-горе, както се вижда, има няколко анонимни силуета: това може би са кандидатури в процес на проучване и одобрение да заемат място сред избраните.После следват от ляво на дясно и от горе надолу:
Тонка Обретенова, Гордън Матю Томас Съмнър, по-известен като Стинг, Николай Добрев, Христо Смирненски,Тони Блеър,Георги Първанов, Георгиос Папандреу,Никола Вапцаров, Никола Габровски, Сеголен Роаял, Стефан Данаилов, Йордан Радичков, Вела Благоева, Петър Дертлиев,Ицхак Рабин, Улоф Палме, Атанас Москов,Нелсън Мандела, Пабло Пикасо,Чавдар Кюранов, Вили Брандт,Трайчо Костов,Стефан Продев,Гоце Делчев,Роза Люксембург,(последните двама малко са се посбутали, за да се вижда по-добре самият Сергей Станишев),Герхард Шрьодер, Франсоа Митеран,Мартин Лутър Кинг,Пасионария,Георги Димитров, Салвадор Алиенде,Георги Кирков (когото, видял-недовидял, отначало взех за Феликс Дзержински),Христо Ботев, Райна Попгеоргиева,Джон Ленън,Фридрих Енгелс,Карл Маркс,Димитър Благоев,Янко Сакъзов и Валери Петров.Както се вижда, няма нито един съветски таваришч ( ако не броим все пак самия Станишев ).Изглежда,че и в останалата Източна Европа също няма социалисти, поне не и дотам  заслужили, че да застанат редом до Станишев.Прескочени са, вероятно от деликатност, Живков,Луканов,Виденов.

    И все пак, кое е общото между Стинг и Георги Димитров? Аз, да си призная, не мога да се сетя. Освен ако например... но не, не мога нищо да измисля.Их, да завиди човек на делегатите на конгреса на БСП.Те вече държат книжката в ръце и сигурно са разбрали отговора.image


 
 

   


Тагове:   между,   общото,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rummi - да правиш хората на идиоти
23.11.2008 09:41
е запазена марка на партията. традицията продължава...
цитирай
2. darktales - :))
28.11.2008 18:19
Така ще приказвате я, като сте идейно незрели и се лутате в собствените си заблуди :)) Я вижте, Сергей бил написал книгата само за 10 дни. Ама така е, когато мисълта е ясна, и перото само лети....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 540349
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1407
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930