Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2009 19:11 - По-надолу няма накъде, ама какво от това
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 3935 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   В последните и предпоследни години често ни случваше да казваме, че ето на, вече сме стигнали дъното и няма накъде повече да слизаме. Някак пропускахме обаче факта, че дъното има и други две измерения, освен отстоянието си от морското равнище. И май започнахме да се моткаме наляво и надясно по това дъно, като си повтаряхме доволно, че поне не можем да слезем по-надолу. Като че някой ни е обещал, че след пропадането непременно следва и изплуване.

  Снощи гледах филма "Руби" - за този, застрелял оногова, дето застреля Джон Кенеди. Цялата истина за тази история едва ли ще излезе някога, пък и филмът няма претенции за стопроцентова историческа точност, но успява да създаде една много особена атмосфера, за да прокара основното си внушение - че всеки човек се нуждае от крайъгълен камък, върху който да гради света си. Рухне ли този камък, рухва всичко - хубаво, лошо, праведно, грешно - и заминава на дъното.

  Няма да слагам линк за последната изцепка на ББ, защото и без това който иска я е видял.

  Пустото му Чикаго обаче. Като че там има нещо, което да изважда наяве българския серсемлък. Нали пак в Чикаго Щастливеца видя за пръв път Ганьо Сомов.

  Можеш да ходиш напред-назад по дъното, но колкото по-напредназад отиваш, толкова по-вероятно е да срещаш разни дънни чудовища. От друга страна обаче, дори и да си стоиш на едно място, чудовищата рано или късно ще те докопат. На дъното е така.

 В началото на 90-те пак имаше криза, но българинът си правеше магазинчета, правеше си кафененца и фризьорски салончета, слагаше им разни болонски имена като "Криси", "Нуши" и "Маги" и вярваше, че занапред ще става по-добре. Вярваше, че децата му имат хубаво бъдеще. Не ги колеше по улиците.

 През 1993/94 понякога свирех в едно заведение, нито много голямо, нито много малко, което редовно се пълнеше и вървеше много добре. Точно срещу него имаше друг партер, който през няколко месеца сменяше наемателя и предназначението си - ту магазин, ту баничарница,ту кафе с ротативки и т.н. "Правят голям оборот, защото мястото е хубаво", каза ми един ден момчето, което ни уреждаше свирните, докато гледахме поредното изнасяне на наемателя, "ама все им искат голям рекет и не могат да издаянят.В идеалния център е така".Ами нашият как издаянва, попитах го аз."Ти луд ли си?", изгледа ме момчето,"кой ще го рекетира него, братовчед му е шеф на РПУ". Та така. "Нашият" всъщност не правеше нищо лошо, нали така. Само че крайъгълният камък на ония отсреща все не можеше да застане както трябва. 

 Тъй както няма да слагам линк за ББ-вата изцепка, така няма и да казвам какво общо има с ББ горната история.
 
 България е малка страна. Едно време интелигенцията дори и на околийски град е била един вагон хора. Тези, които са учили децата на народа, които са лекували него и добитъка му, които са му проектирали пътищата и къщите, които са му писали завещанията и са му изчислявали заплатата, които са командвали синовете му в казармата и т.н., всички те знаят всичко един за друг. Ама наистина всичко.Кой си е следвал пътя, кой се е въртял като палачинка, кой кого е загробил, всичко. Посочете ми който и да е, ще отида да разпитам познатите на баща си и на дядо си и ако не вторият, третият от тях ще го знае до девето коляно. Ако, разбира се, има какво да се знае. Знам нещо дори и за Ганьо Сомов, за който стана дума по-нагоре - бащата на прадядо ми го е видял да прави нещо толкова изродско по време на Руско-турската война (тъй като са били земляци), че няма да го кажа тук.

  Човешкият материал? Голяма клечка в ГЕРБ? Ето един такъв, кметът на моя град - родители БЗНС-БКП номенклатура, завършил Масковский гасударствений, после видна жаба в местния СДС. Стига толкоз. Всичко е ясно.

 Народът може и да не знае подобни неща, а и не е длъжен. Обаче винаги усеща серсемлъка. А когато се натрупа прекалено много серсемлък, народът се вижда в безизходица. Става жертва на дънните чудовища.

 Иван Костов имаше полезен ход след ББ-вата изцепка, и не пропусна да го направи. И ББ донякъде има полезен ход, но вероятно няма да го направи. 

 Какво е това ренегат, който все забравя, че е ренегат? Дегенерат?

 



  



Тагове:   Какво,   накъде,   Надолу,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. libertybell - Казваш по-надолу няма накъде,
06.02.2009 01:37
а аз като истински оптимист ще кажа: има, има!
Не че ми харесва...
цитирай
2. eien - Има по-надолу
06.02.2009 04:42
чакам го с нежелание...уфффффффффффф...
цитирай
3. mayacoheleach - Хора, вземете се в ръце!
06.02.2009 07:25
Никой не може да ни измъкне от дъното, освен ние самите, за косата, ако трябва. Един живот живеем, няма втори. Повече оптимизъм и душевни сили ви желая!
Поздрав за поста. Имах нужда да прочета нещо, което да синтезира нещата, които си мисля последните няколко дни. Но осъзнаването на фактите, съвсем не означава, че ще се опитаме да ги променим. А ако не ги променим, сме обречени дори след време да не осъзнаваме и фактите. Пази Боже!
цитирай
4. анонимен - Промиване на мозъци.......
06.02.2009 08:35
Случая ББ е поредното промиване на мозъци.Една медия тиражира нещо и то веднага се приема за вярно и се разпространява със силата на светлината.Ходи обяснявай че нямаш сестра.Никой не е бил в Чикаго но всички знаят какво е казал ББ.Откъде ли.Май от медиите.А дали е било точно така ,кой го боли.Важното е че всички са разбирачи.Е поне сте разбирачи затова работите за 200 евро цял месец.Продължавайте......Успех.
цитирай
5. raylight - Не дегеннерат
06.02.2009 09:36
а регенерат, защото все трябва да регенерира памет, която все така бързо умира
цитирай
6. анонимен - Запознат ли си с изцепката?
06.02.2009 10:16
Без да искам да съм офанзивен, абсолютно безпристрастен съм - единственото ми пристрастие е негативното отношение към безграничната власт на медиите. Но ето и речта в аудио вариант, оригиналният разговор - за да прецениш сам дали медиите отново кривят неистово или истината е такава, каквато е: http://yurukov.net/blog/2009/02/05/rechta-na-borisov/
цитирай
7. darktales - @
06.02.2009 16:21

- lybertybell и eien, ако забием още надолу, току-виж сме стигнали до петролния шелф, който гадните американци бяха видели от Космоса, ама не ни казаха когато му беше времето. Тогава ще отперем шута на таваришча Путина, а ББ може да стане петролен шейх. Ха кажете, че няма да му ходи!

-mayacoheleach – права си, разбира се.Много енергия се разпиля, а дали ще може един ден пак да си я върнем, кой знае.

-анонимен 4., моят мозък не става твърде за промиване, защото е малко патиниран и промивките отскачат от него като капки дъжд от пожарникарска каска:). Не всичко започва тук и сега и от днес за утре, и не всичко ще свърши с нас. В тоя ред на мисли – има и хора, които споделят ценностна система, според която да работиш за 200 евро е нежелателно, но пък да се правиш на серсемин заради още 100 или 100000 евро е неприемливо. Свят голям, хора всякакви.

- raylight – а-ха, нещо като Терминатора – все е Арнолд, ама първо прави едни неща, после други, а сетне още по-други.

- анонимен 6., запознат съм, да. Понеже не съм особено умен, трудно мога да разчитам на сияйни проблясъци на мисълта и затова гледам да проучвам внимателно фактите.
Имаше ли изцепка? Ами имаше, щом всички говорят втори ден само за това. Всъщност цялата реч като резултат и последствия е по-лоша от изкълваните оттук-оттам извадки. Такова говорене не спомага наесен да има парламент с преобладаващо дясна конфигурация ( ако приемем, че ГЕРБ са истински десни). Всъщност резултатът от това говорене най-вече е, че много от до вчера клонящите към ГЕРБ сега няма да гласуват за тях. Ако не вярваш, хвърли едно око из форумите. Другият резултат е, че координацията с другите от ЕНП, която имаше голямо значение за легитимацията на ГЕРБ като десни, сега вероятно няма да е толкова лесна – и това ББ го направи само с няколко изречения, не тези, които медиите цитираха, а едни други, които премълчаха.
А следствието от всичко това е, че везната ГЕРБ-БСП почти ще се изравни. Ей така, заради един серсемлък. А ако не е серсемлък, тогава е нещо още по-лошо.

И все пак още смятам, че от цялата работа ББ има и един относително полезен ход, но най-вероятно няма да го направи. Не за друго, а защото не му стиска.

Толкова за изцепката, а за ренегатщината даже не ми се и говори. Човек трябва да си запази и поне някакви остатъци от добро настроение.

цитирай
8. анонимен - Нищо не можах да разбера от целия ...
07.02.2009 14:12
Нищо не можах да разбера от целия пост.Може би съм прекалено тъп,за да схвана идеята на автора. Ако въобще има някаква такава.Другото е една словесна салата-кой застрелва Джон Фитцджералд Кенеди в Далас,Ли Осуалд,Джак Руби и прочее. Дрънкане на китара в зала под наем.Шеф-ченге.Бай ви Ганьо Сомов и какво казал ББ в Чикаго.Абсолютна мешавица,някаква си имамбаялдъ дето е събрано от всичко по малко.

Вие искате тая страна да се оправи.Досегашните партии показаха какво (не) могат.Те са на принципа -ние не можем,но и на другите не даваме да опитат. Следователно ни трябва алтернатива.Само че когато се появят такива политици,веднага ги хулите и оплювате.Закопавате ги още преди нещо да са направили за страната.Е няма как да стане.Трябва да избирате едното(алтернативни хора и управление) или другото (плюене по тях).Двете наведнъж не може.

Колкото до гафовете.Вестник Демокрация беше писал-алчни пенсионери излязоха на припек.Първите седесе-лидери постоянно хулеха възрастните хора и то преди избори.Неадекватно поведение.Надето Михайлова като външен министър съветваше колегите си-Нахранете журналистите! и доста циничен коментар за гилдията.Това спомняте ли си?Гафове от политици колкото щеш.Въпросът е трябва ли да раздухваме един подобен,свързан с човек който може би ще ни предложи някаква алтернатива на досегашните управления.Големият въпрос е,знаем ли какво всъщност искаме?Щото с това плюене ще стане тъй,че ще си изядем сами хляба.
цитирай
9. darktales - анонимен 8.
07.02.2009 17:19
Аз нарочно си пиша така. Няма закон, който да го забранява. Мога да кажа всичко това и само с едно изречение, ето: Страната и народът ни са в това положение, защото хората, които имат желанието, възможностите и дори призванието да ги управляват, не служат последователно на каквато и да е система от обществени ценности. Това е, и не го казвам само тук и сега. Всичко друго са разни обертонове.


"Вие искате тая страна да се оправи.Досегашните партии показаха какво (не) могат.Те са на принципа -ние не можем,но и на другите не даваме да опитат. Следователно ни трябва алтернатива.Само че когато се появят такива политици,веднага ги хулите и оплювате."

ББ не се е появил сега.Той е служил на две от досегашните партии. На едната от тях по времето, когато тя упражняваше не точно управление, а режим. ГЕРБ е пълен с хора, които се залепят за всеки пореден победител. Осират всичко и се залепят за следващия. Не е ли така? Аз ли съм си го измислил? Така не може "тая страна да се оправи" . Ето защо не смятам, че ББ и ГЕРБ са "алтернативните хора". Затова и ги критикувам, или, както Вие казвате, "плюя". И моето плюене нищо не е в сравнение с това което те правят и ще има още кой знае колко време да правят.

А онези неща си ги спомням, да. Преди първите избори в "Демокрация" можеше да се прочете: "СДС обещава на селяните нищо, но от сърце". Някои седесари това много ги кефеше, и ми викаха "комунист", като им казвах, че тъй няма да стане работата. А вие имате ли представа колко от тогавашните седесари, и то от доста активните, сега са в ГЕРБ? Аз лично срещам или виждам всеки ден поне 5-6 такива, и то все видни на градско ниво бивши седесари. И какво?
цитирай
10. ivovi4 - Ако бях на мястото на тези от БСП ...
21.06.2009 01:14
Ако бях на мястото на тези от БСП
щях много да се радвам на изцепки като Жорж, Симеон, Бойко и т.н., всъщност ако бях на тяхно място щях да ги предизвиквам щото това ми гарантира управление през мандат. А изцепката не е конкретната личност а склонността ни да вкарваме хиляди сенки в парламента покрай нея и естествено невинно да се разочароваме след това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 540303
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1407
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930