Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2010 14:06 - Нямало е атентати на 11 септември + нямало е Холокост = Ахмадинеджад
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 4064 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 28.09.2010 14:06


Хайде честито!
Недремещата и неспокойно мислеща (особено извън медикаментозните ремисии) съвест на човечеството, кафявите носталгици и американомразците най-после се сдобиха с достоен говорител.

image 

image

Махмуд Ахмадинеджад, президент на Ислямска Република Иран.
Офицер от "Стражите на Ислямската Революция", ирано-ислямският СС корпус, подчинен пряко на религиозните водачи на държавата.
Встъпването му в длъжност през 2005 година се ознаменува с обесването на две 16 годишни момчета.
Иран е втората след Китай държава по брой изпълнени смъртни присъди, и втората след Северна Корея, в която най-силно са ограничени правата на християните.
Всеки нов закон или административна наредба в Ислямска Република Иран задължително минава през специален религиозен съвет, който се произнася за съвместимостта им с Корана и шериата.
Иран е страната с най-твърда уеб-цензура в света. Един член от иранската конституция гласи, че "пресата има свобода в публикуването на материали, с изключение на тези случаи, в които се нанася вреда върху основите на Исляма". Легалната опозиция е сведена до сравнително по-либералното крило на консервативно-клерикалния лагер, който управлява страната. По-крайните критици на режима се цензурират и преследват. Интернет цензурата разполага със специален комитет, който следи и филтрира информацията.
Жените в Иран, включително и чужденките, могат да носят само разрешеното от закона облекло, и са лишени от правото да упражняват повечето професии. Лицевата окосменост на мъжете също е обект на иранските закони. Ахмадинеджад стигна и по-далеч в грижата си за гражданите, забранявайки заведенията за бързо хранене и транслирането на западна музика.
Изборът му за втори мандат през лятото на 2009 година бе съпроводен от съмнения за фалшифициране на резултатите и масови демонстрации. При потушаването им имаше застреляни на улицата и пребити до смърт в затворите хора. По-късно същата година властите отнеха Нобеловия медал и диплома на иранската правозащитничка Ширин Ебади. 
Самият Ахмадинеджад е един от най-известните ревизионисти на Холокоста и не крие мнението си, че държавата Израел трябва да бъде унищожена.
И тъй, още веднаж честито! Аллах акбар и хайл Хитлер, дето се вика.

В предишния си пост бях написал, че смятам САЩ за най-свободната страна в света и естествено някои ме обвиниха в пропаганда или най-малкото идеализиране. Такива хора трябва да помислят малко отвъд първосигналните реакции и рефлекси. Абсолютна свобода има само между стените на собствената черепна кутия. Но ако САЩ не бяха свободна страна, ако единствената истина беше държавната политика и обратно, там изобщо нямаше да съществува движение на трутерите. Говорейки за свободата тук и там, добре е да си помислим какви са наличните алтернативи. Интересно, дали някой в Иран може да говори, че атентатите от 11 септември не са инсценировка, а дело на ислямските фундаменталисти? Възможно е. Сигурно. Но трябва да е готов за основен ремонт.
А иначе е хубаво всеки да има възможност да излага своята истина и да се опитва да убеди в нея останалите. 
Докато не реши, че само неговата истина има право на живот, а тези, дето не я споделят, нямат такова право.
Тогава не остава нищо друго, освен да се насрочи Ден "D". Рано или късно.
Но все пак колкото по-рано, толкова по-добре.

image
 


Тагове:   Холокост,   атентати,


Гласувай:
5



1. tomcat - Шериатския закон е анахронизъм и ...
28.09.2010 19:24
Шериатския закон е анахронизъм и няма място в една секулярна модерна държава в 21-ви век!От това по-ясно не мога да се изразя!Това че Иран не е перфектен значи ли, че е ултимативното зло на света и че САЩ са светци?Не разбира се, нещата не са черно -бели.Споменал съм не веднъж ,че имам критики и резерви спрямо Ахмедин.Но съгласи се ,че не Иран напада независими суверени държави под предлог,че бори световния тероризъм или търси несъществуващи оръжия!Не Иран лобира за стерилизиращи ваксини и гмо отрови и редукция на световното население ,както прави англо-американския елит.Не Иран сваля демократично избрани правителства за да ги замени с техни марионетки .Добре си споменал,че абсолютната свобода е предимно философска величина,защото американците биват следени не по-малко от собственото си правителство, също като иранци и китайци,а и вече май по целия свят е така.
цитирай
2. gantree - @ tomcat
29.09.2010 08:39
tomcat написа:
Това че Иран не е перфектен значи ли, че е ултимативното зло на света и че САЩ са светци?

Да, точно това значи.
цитирай
3. darktales - tomcat
29.09.2010 16:23
Привет.
Иран и САЩ са преди всичко примери съответно за авторитарна и демократична държава.
Вероятно няма да се съгласиш с това твърдение в частта за САЩ, тъй като се интересуваш от конспиративни теории, а повечето от тях слагат САЩ в центъра на конспирациите.

Аз обаче предпочитам да си съставям мнение според по-очевидните и ежедневни неща. Така например в САЩ са възможни призиви, от една страна, за палене на Корана, а от друга, за построяване на джамия на мястото на СТЦ, както и всички нюанси между тези две крайности. Такова нещо в Иран е абсолютно невъзможно. Ако изобщо е нужно някой да притежава ядрено оръжие, аз предпочитам това да са САЩ, а не Иран. Така ще се чувствам по-спокоен.


цитирай
4. tomcat - В САЩ имаш един умело дирижиран к...
29.09.2010 19:43
В САЩ имаш един умело дирижиран конформизъм, не демокрация!През 4 години се редуват 2 едни и същи партии и политиката си остава непроменена,правителството им налага мерки и решения радващи се на почти никаква подкрепа или съгласие от страна на населението, това ако не е чист авторитаризъм здраве му кажи!Аз се интересувам от факти на конспирацията всичко,което твърдя е подкрепено с доказателства ,понякога идващи даже от устата на самите съзаклятници.Примери за по-фрапиращи контрасти мога да ти посоча и в самия Иран.
Въпреки че са държава със строги религиозни норми там се произвеждат голяма част от секс играчките и садо-мазо атрибутите за световната порно индустрия,един от най-известните тв предавания там се води от травестит,като нашия Азис.Лъскави небостъргачи,ски курорти,кина,заведения,молове!Мога и други чудни примери да ти посоча ,ако се разровя.Може ли това да се случи в една радикална ислямистка държава за каквато ни я представят?
Само след края на втората световна воина САЩ имат над 70
военни интервенции по цял свят,кога е последия път когато Иран е нападал някой?!САЩ са единствената страна използвала ядрено оръжие срещу цивилно население!Аз лично имайки тези факти предвид не се чувствам никак сигурно от САЩ!Защо ти ги отбягваш, а си служиш с похвати на американската пропаганда и психоза чиито доводи пропадат при един елементарен критичен анализ!
цитирай
5. darktales - tomcat
30.09.2010 02:47
Браво бе, tomcat. Точно с това ли намери да хвалиш Иран.
Добре, да речем, че е вярно и че в Иран има порноиндустрия. В САЩ също има порноиндустрия, тъй че по този показател са наравно. Само един лек нюанс - в Иран се издават смъртни присъди за хомосексуализъм, прелюбодейство и разпространение на порнография, а САЩ - не.

Другата разлика е, че в Иран за едно и също деяние днес могат да не ти направят нищо, а утре да те убият. Ислямската тайна полиция събира сведения почти за всеки един човек, но религиозните съвети решават кого да накажат по някакви свои съображения, които често нямат нищо общо със самото нарушение.

И аз мога да ти посоча едни "чудни примери" конкретно от тези дни, докато Ахмадинеджад се правеше на интересен в Ню Йорк:
- в момента 12 иракски жени и трима мъже чакат екзекуция чрез пребиване с камъни. Законът в Иран подхожда много сериозно към този въпрос, в един специален член на углавния кодекс се уточнява, че "камъните не трябва да бъдат много големи, за да не умре осъденият от малко количество удари, но също така и не трябва да са прекалено малки".
- случаят на една иранчанка, Сакине Мохамади-Аштани, получи известност извън Иран и за нея се застъпиха известни личности като Карла Бруни и Валери Жискар д'Естен. Затова властите й приписаха и съучастие в убийство и адвокатът й се оказа в абсурдното положение да се опитва да получи за нея екзекуция чрез обесване, а не чрез пребиване с камъни.
- пионерът на иранските уеб блогове Деракшан вчера получи присъда от 19 години затвор.
- правозащитничката Шива-Назар Ахари очаква присъдата си в края на месеца и е много вероятно тази присъда да бъде смъртна.

Пред такива "чудни примери" от иранското ежедневие аз лично предпочитам американската демокрация или дори "конформизъм".

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 540219
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1407
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930