Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2014 00:07 - Задават се нови спасители?
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 1961 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     То не е медийна вълнА, а направо цунами. Отвориш вестника - Божидар Данев. Включиш телевизор или радио - пак той. Пуснеш компютъра - Божидар Данев. Или агент Генчев, ако предпочитате.
     На мен това ми прилича на подготовка за обявяване на политическо движение. Едни такива хубави, правилни думи, които падат право в душата на народа и той забравя, че вече ги е слушал.
     Ето малко цитати от изминалия ден:
    
"Забелязвате ли колко лобистки законови поправки се правят непрекъснато. За търговските вериги, за офшорките, за земята... В БСК направихме анализ, че при всяка промяна на законови условия рязко се покачват цените на компесаторките.
       Това се вършеше за някого - още от времето на Ренета Инджова, през всички правителства до сегашното. Някой пазарува компенсаторките на ниски цени, прави се законодателна промяна и цените скачат и съответните хора печелят"
.
      Ааах, негодници, негодници... Жалко само, че едва сега научаваме тези неща. То ние си знаем по принцип, но друго е с подробности и конкретика.
     Ами това:
     "Задаваме си въпроса за кого да гласуваме - за наследника на Станишев или за Бойко Борисов и Цветан Цветанов. За Доган или за Лютви Местан, за Бареков или за Сидеров, за Радан Кънев или за Меглена Кунева. За кого?"
     Въпросът е реторичен, засега. Но остава впечатление, че може би скоро ще ни бъде подсказан отговорът.
     Или пък:
     "Имаме лидерски партии, а тъкмо лидерите говорят най-големите глупости", направо чудесно.
     И тъй нататък. Една хубава кампания в тоя тон, добре експонирана в медиите, и нищо чудно наесен да откъртят едно 30-40%, защото при сегашното положение на изборите може да има рекорден брой негласували. Пък после - ние го мислехме за по-добре,  а то стана както винаги.
     Чудно защо обаче е нужно да се появява нов трол в политиката. Човек би рекъл, че и сега са достатъчно, даже си пречат. Може би тъкмо защото си пречат. Няма опасност скоро да се появи двуполюсен модел, който е най-големият кошмар на бившата номенклатура-КДС-милиция и иже с ними. Истинските истински десни са паднали толкова ниско, че няма накъде повече да падат - е освен ако не отидат и при Бойко Борисов. Тъй или иначе, на никой не му пука за тях.
     Обаче ако наистина се появи ново тролско движение или партия, това ще значи, че кукловодите са свалили доверието от Бойко Борисов. Може и това да го има. Той се взе прекалено насериозно. Партията-майка отпуска на троловете си само по един мандат.
     Едно е сигурно - който и да се появи, който и да изчезне, БСП пак ще си е в играта. Което е и смисълът на съществуването на всички минали и бъдещи ендесевета, гербове, Куневи и тем подобни.
---------------------
(цитатите са от в."Труд" от 07.07.14)




    





 






Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 540738
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1407
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930