Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2018 11:35 - “Третият Рим” и третият пол на петата му колона у нас
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 764 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 BY ИВО ИНДЖЕВ  ЯНУАРИ 15, 2018  POST A COMMENT  

Да си “европеец” от руски тип у нас означава ( освен много други “неща”) да следваш примера на “Третия Рим”, където се борят законодателно с правата на жените. Самите жени, в лицето на една депутатка,  инициираха в руската Дума поправка в закона, която декриминализира насилието в семейството, поради което за побой над съпругата си един мъж може да бъде само глобен, но не и осъден. Трябва да я напердаши отново и това да се докаже в съда, за да може побойникът да бъде усмирен в килията.

“Третият Рим” е измислица и последица от великоруските имперски комплекси – има го колкото и “третият пол” в рамките на Истанбулската конвенция. Тези  фантазми обаче се предават явно по “полов път “ на нашите следовници на московските указания – по смисъла на онази шега на др. Антон Кутев за предаването на социализма по полов път.

По тази логика е прав Вигенин да твърди днес в телевизионно интервю, че няма скандал във факта, че социалистическите началници се обявиха вчера на свое заседание против одобряването на европейската конвенция, защитаваща правата на жените. При това Вигенин твърди, че въпросът за ( злополучната измислица с) третия пол не бил обсъждан дори на партийния форум, с което лиши аргументацията на ръкводството на партията от единствения смокинов лист, употребяван за прикритие на срамотиите, идентични с първичните полови белези на еднополовите им близнаци сред управляващите партиоти.

Някой може да възрази, че в Москва не управляват социалисти, а диви руски капиталисти. Дори и да е вярно, това за нашистите у нас няма абсолютно никакво значение. Московският примитивизъм си остава винаги привлекателен за неговите последователи у нас. Те не се влияят от това, дали примитивизмът се изповядва от царски чернорубашници или от болшевишки червеноризци.

За братушките им у нас от всякакви партии е важно да са в крак с московското време без значение дали то е социалистическо или капиталистическо. Както и друг път е ставало дума, тази надпартийност в русофилството се илюстрира от съпредседателството на Антон Кутев от БСП и и на Красимир Велчев от ГЕРБ на групата за приятелство с Русия в Народното събрание, най-голямата от всички подобни “клубове по интереси” в парламента.

Впрочем, в свое изявление вчера самодържецът на “Третия Рим” негово величество Путин приласка вяващите в комунизма в Русия ( и не само там) с фриволен парлел между християнството и комунистическата догма за равенство, братство и справедливост ( която не попречи на изтреблението на десетки милиони човешки същества, вкл. християни, в страните, където “равенството, братството и справедливоста” бяха наложени с огън и меч ). Било на практика едно и също да си християнин и комунист, обясни Путин и онагледи мисълта си с това, че и в двете религии било прието да се съхраняват мощи на светци: в Атон има такива, както и в Москва в мавзолея, където вярващите комунисти се кланят на останките на Ленин.

“Това” с Ленин е особено арогантна подигравка с християнството, защото в съвременната история на човечеството е трудно да се намери по-голям антихрист от войнстващия атеист Владимир Улянов, разпоредил унищожаването на стотици църкви в самата Русия, прокламирайки, че в името на комунизма си заслужава да бъдат убити 90 милиона поданици на империята, ако това позволи на останалите 10 милиона да живеят в “най-справедливия строй”.

 

image

Причината царят на “Третия Рим” да котка комунистите е ясна: идат президентски  изборите в Русия на 18 март и Путин се стреми към максимален резултат, който да го легитимира още веднъж като самодържец без конкуренция във властта. А неговата пета колона тук просто реагира така, както би се харесало на батюшката й, показвайки двойствеността на своя политпол за пред Европа , където депутатите на БСП подкрепят Истанбулската конвенция, а за пред Евразия се държат като руснаци – дори не и като евразийци, защото евразийска Турция одобри конвенцията.




Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086368
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031