Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2023 10:03 - Кои са истинските фашисти и как действат?
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 4842 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 29.04.2023 03:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Фашизмът не е грубата сила на здравия човек. Фашизмът не е директният удар на яростния. Фашизмът е скритата злоба на слабия, ненавистта му към другите и към света. Фашизмът е идеология на помиярите, събрани на групичка, извън която те не могат да оцелеят. Ако знаете колко ви мразят фашистите за това че сте силни, че сте нормални и достойни хора, че не страдате от расови, сексистки, религиозни или други предразсъдъци, бихте се уплашили. Ако знаете истинското им отношение, че именно вие като нормални и достойни хора трябва да бъдете премахнати и дори унищожени, бихте избягали. Но фашистите са слабите, а вие нормалните хора сте силните - така е устроен светът.

    Как да разпознаем фашизма и какво е характерно за него? Фашизмът винаги се прикрива зад някакви благородни идеи и послания – за мир, за равенство между хората, за здраве, за благополучие и т.н. и винаги действа по една и съща схема. Например, взема лозунги за равноправие от рода на „Не на расизма” или „Равенство между расите и народите” и т.н. в този смисъл. Пропагандата на тези благородни идеи обаче винаги се изражда в едно крайно нетърпение и осъждане на всякакви други мнения и жестоко преследване на всичко останало. Т.е. именно фашистът е този, който не търпи различните, въпреки че проповядва точно обратното! Всеки, който си позволи да изкаже различно мнение веднага е обявяван за враг и дори е наричан фашист, именно от истинските такива. Всеки, които не приема безрезервно наложената представа за равенството между хората, между религиите, между нациите и изобщо изказва различно мнение, е обявяван за най-отявлен расист и думата му трябва да бъде отнета, както и правата му.

    През 2020 година и след това видяхме и какво се нарича медицински фашизъм. Здравето на хората и обществото – този хуманен идеал, беше използван от фашистите за налагане на техните идеи, методи и представи. Всеки, който не следваше наложените ограничения, който не спазваше забраните, който отказваше ваксинация и т.н. беше обявен за враг на обществото, за заплаха за здравето на хората и на нацията. Под хуманния предлог за запазване на човешкия живот, силна загриженост за здраве на хората и народите, се развихри такъв невиждан фашизъм в световен мащаб, какъвто човечеството никога не беше преживявало. Съпротива се появи разбира се по целия свят, която донякъде възпря събудилия се фашисткия порив у различни елементи в обществото.

    Равенство и еднакви права между половите, равенството и еднаквото приемане на всички хора и всякакви малцинствени групи в обществото е друга една благородна кауза, която се изроди и продължава да се изражда. Тази кауза стана любима за хора от всякакви малцинства, които чрез нея се научиха да тероризират всяко едно общество, всяка една държава и целия свят. Именно този краен либерализъм, познат и с думичката неолиберализъм, все повече се превръща в мръсна и омразна дума и синоним на фашизъм. Опитът на различни леви и крайнолеви групи да диктуват правила на целия свят, нетърпящи противоречие и възражение се изражда в истински диктат. „Този е срещу малцинствата. Този е срещу равенството между половете. Този е срещу здравето на нацията!”, крещят фашистите и са готови да приложат най-тежки мерки срещу всеки, който отрича и ограничава техните представи за живота и техните идеи за нормалността.

    Така докато осъзнаем какво се случва, видяхме вече неолибералните елити, грижливо отгледани и просмукани с хуманни принци, да поемат управлението на света, да защитават ревностно идеите за братство и равенство, за правата на малцинствата, идеята за наднационалност и обединение на целия свят и т.н. Все хуманни идеи в които по принцип няма нищо лошо, стига да не се израждат в крайност и да не покровителстват глобалния фашизъм, които прави опит да се появи в най-различни форми.




Гласувай:
11



1. marana69 - за много години.андрюша ) бъди здрав и полезен,
10.01.2023 10:13
и,щастлив..доколкото,това, е възможно )

прави впечатление, някак ,многоо 'бойко',стартираш, в Новата..
'разликата', която, 'умишлено', търсиш,с това,пламенно есе,
..е,много тънка..бих казала,спорна, дори невротична..

аз, например, в това, виждам..Комунизъм,а, ти - ''Световен фашизъм?
изв за кавичките..)

/ Как да разпознаем фашизмът и какво е характерно за него? Фашизмът винаги се прикрива зад някакви благородни идеи и послания – за мир, за равенство между хората, за здраве, за благополучие и т.н. и винаги действа по една и съща схема. Например, взема лозунги за равноправие от рода на „Не на расизма” или „Равенство между расите и народите” и т.н. в този смисъл. Пропагандата на тези благородни идеи обаче винаги се изражда в едно крайно нетърпение и осъждане на всякакви други мнения и жестоко преследване на всичко останало. Т.е. именно фашистът е този, който не търпи различните, въпреки че проповядва точно обратното!/
цитирай
2. leonleonovpom2 - Поздрави, Андрей!
11.01.2023 01:04
След горното същество ,не ми е много комфортно да коментирам, но пък откъде накъде ,на твоя територия, ще се съобразявам с някакво недоразумение!
Фашизмът предполага еднаквост във всичко! Както не може да се различи отделната пръчка в снопа! Интересното е ,че думата съществува в нашия език Чувал съм дядо ми да казва , че ше вземе една фаша от нещо Ето, пак предполага еднаквост фашата!
Еднаквостта е във всичко- в облеклото, в режима,в храната, в мисленето дори!
Ето как лъсват истинските фашисти Те искат да мислиш като тях, да си като тях! Не търпят различието!
Имах служебен инцизент на тема различен
Един мой подчинен, проявил инициатива и занесъл мой графики ,предназначени за директора, направени в тримерно пространство. Да не се разкарвам? Каза ми го по- късно Сигурен бях, че няма да ги разбере, имах вече опит в тази област
Директорът, млад, новоизлюпен, наистина не ги разбрал и отишъл при началничката ми, нахъсен, по мой адрес? Какви ги върша? Тя, като разбрала накъде бие, го отрязала- Само за Иван не позволявам да не се говори така! За всеки друг- да, но за него - не!
Той е различен от другите!
Научих го след години
Примерът давам, за да е ясно, че аз не мога да бъда фашист! Различен съм! От потенциалните фашисти!
На шега го казвам, разбира се!
Но ,наистина побеснявам, когато някои искат да мисля като тях? Това не е изключено, но никога няма да стане по нареждане или по внушение!

Лека нощ!
цитирай
3. barin - Здравей, Андрей. Оказва се, че в ...
11.01.2023 06:53
Здравей, Андрей. Оказва се, че в 21-ви век има още фашизъм. Доскоро имаше из южноамериканските държави. Сега фашизмът е малко променен в диктатура. Има много диктатори по света, които си укрепиха законово властта, като удължиха годините за един мандат или отпадна ограничението за брой мандати.
Поздрави!
цитирай
4. andorey - Аз скоро отивам в южноамериканс...
11.01.2023 09:49
Аз скоро отивам в южноамериканските държави да проверя на място... :)
цитирай
5. fun1001 - ....тук,определено,витае, фашистко, комунАлано настроение..
14.01.2023 23:13
то, е едно и съшо, г н киряков..
а,ванката, не може да забрани, всички коментарии. уви

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2149112
Постинги: 354
Коментари: 2326
Гласове: 5599
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031