Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2008 20:35 - Убиха и Георги Стоев
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 3553 Коментари: 5 Гласове:
0



   Убиха и Георги Стоев.
    Той предостави най-сигурното доказателство,че е писал истината. Окончателно и неоспоримо доказателство. 
   Георги Стоев знаеше,че това може да му се случи. Едва ли някой по-добре от него разбираше значението на закона ""омерта"", но това не го спря, защото той беше доблестен човек. Не говореше - а и не вярвам да е мислил - за себе си с някакви величествени категории, но без хора като него това ""гражданско общество"", към което уж сме тръгнали, просто няма да се състои. А ако някой се учудва как така един бивш бандит успя да иде в отвъдното по-чист от много ""порядъчни граждани"", нека да отвори Библията. Нека си спомни за кого е било последното обещание на разпнатия Спасител.

   Нека сега не ни хвърлят прах в очите и не ни пробутват някакви заплетени версии. Истината не винаги е чак толкова трудна за виждане. Не и в страна, където пазители на реда продават честта си за една ловна пушка. Още древните римляни са открили най-простата рецепта за разплитане на престъпления. Тя почва с въпроса ""кому е изгодно?"".

   Днес убиха не бивша мутра. Не и автор на бестселъри.Убиха човек, който беше избрал да бъде свободен. Нека не питаме за кого бие камбаната.

   Не са много нашите съвременници, които бих искал да познавам лично, но Георги Стоев е един от тях. Дано почива в мир!



 




Гласувай:
0



1. denislaw - =>
07.04.2008 20:39
Много добре каЗано.
Мир на праха му.
цитирай
2. krotalka - Мир на праха му.
07.04.2008 21:38
Няма да си кривя душата не съм чела книгите му, но сега ще ги прочета. Явно това което е знаел е уплашило много хора, ще се опитам да открия истината в написанаото от него.
цитирай
3. haralanov - без заглавие
08.04.2008 13:40
Каквото и да се каже в този момент...просто е тежко да се живее в България.
цитирай
4. darktales - - krotalka
08.04.2008 21:28
И аз не мога да кажа,че съм прочел всичко, чел съм ги по диагонал, и всъщност не ги възприемам като литературно произведение ( което не значи,че Георги Стоев нямаше разказвачески талант,напротив,това си личеше дори и в интервютата му ).Просто самата тематика не ми е много интересна.За обикновения човек конкретиката на тези събития няма значение ( макар че може да му е любопитно ). След като има създадени условия нещата у нас да се развиват по този начин, изпълнители на сценария винаги ще се намерят.Ако не е Георги Илиев, ще е Илия Георгиев,ако не е Илия Павлов,ще е Павел Илиев, ако не е Румен Петков,ще е Петко Руменов,ако не е Маджо,ще е Гаджо или Баджо. Те не са важни. Нито пък е важно кой гангстер коя чалгаджийка е изч*кал.

Но дори да съм прочел само 1/5 от книгите му, и само 1/10 от него да е вярно, това ми е достатъчно да ме убеди,че живеем в РБ -Република Бананова.

Страшното не е само в това,че го убиха. По един грозен начин страшното е и там,че го убиха едва сега. Когато той няколко пъти и недвусмислено каза,че е готов да свидетелства, и когато стана ясно,че наистина е способен да го направи. На тях не им пукаше особено от самите книги.

Има бандити и бандити. За някои от мутрите от 90-те играта се оказа прекалено мръсна и сега могат да се видят да работят за една заплата в банките и да носят кафета на касиерките. Няма как да съм 100% сигурен,разбира се,но мисля,че Георги Стоев направи всичко това най-вече за да е на чисто със собствената си съвест. И ако изглежда малко чудно,че използва точно този начин, по-добре първо да се запитаме - а как иначе би могъл да го стори? При кого би могъл да отиде?

Гангстерите в САЩ се решават да правят подобни разкрития,за да измъкнат по-лека присъда, и държавата веднага ги взема под крилото си, осигурява им нова самоличност или охрана, а за Георги Стоев представителите на нашата държава или се преструваха, че не съществува, или, когато застана със своето име и лице зад написаното, се опитваха да го изкарат едва ли не някакъв безобиден луд.

Разбира се, по-добре е изобщо да няма бандити,но ако има, нека бандитите само да бандитстват. А тези,които трябва да ги преследват, нека само да ги преследват. Но в РБ няма място дори за ''честни бандити''...






цитирай
5. анонимен - браво darktales
10.01.2010 02:34
браво darktales, много добре и точно казано. каква е тая държава и институции, в които ти отиваш да с желанието да свидетелстваш, а те се оказват вече в играта и не искат да те допуснат да попречиш на техните "закриляни" престъпници, за да могат пък те да кихат на същите тези "управляващи" ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 537978
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1406
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031