Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2009 00:36 - Хайл-майл
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 5801 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 02.08.2010 01:11


   Преди три дни блогърът feldmarschall публикува т.н. "политическо завещание" на Адолф Хитлер. Нямам нищо против да се излага за четене въпросния текст - дивотия и половина впрочем, - още повече, че никой никога не е имал сериозно намерение да изпълнява това "завещание".

   Спомням си, че едно време някакви момчета бяха издали на български "Моята борба" и разни интелектуалци, включително и от юдейски произход,  нададоха вой разпространението й да се спре. Защо? Таваните и мазетата още са пълни с Маркс и Ленин, а някои днешни водачи на демократичните сили сигурно още си пазят конспектите по "Das Kapital" и "Анти-Дюринг". Пак тогава Андрей Пантев съкрушено се вайкаше по телевизията, че никой не четял Достоевски, а пък тия взели че издали Хитлер. Как пък не се намери един да го попита - всичко от Достоевски ли трябва да четем, или само някои неща? Тъй като Достоевски има и писания, които общо взето не са много далеч от "Моята борба". Кой знае, ако историята се беше развила по малко по-друг начин, край Босфора можеше да има концлагери, от чиито говорители да се разнася музиката на Чайковски, а не на Вагнер, а Фьодор Михайлович да стои сред предтечите на новия ред по същия начин както криворазбраният Ницше в Германия.

   То и ако трябва да сме честни, Хитлер е просто един не особено способен епигон на Йосиф Висарионович. И концлагерите, и съдилищата на Вишински, и черните кожи, и лентите с пентаграм, и пропагандното кино, и манифестациите са все съветски патент. Хитлер, общо взето, е доразвил едно-друго, но цялостната идея все му се е изплъзвала. В крайна сметка него го отровиха като плъх и го запалиха с кучето му, а Сталин доживя да види знамената му в краката си и умря в собственото си легло, без да му се налага да се главоболи със завещания. Да си диктатор е достатъчно зле само по себе си, но да си провален диктатор вече на нищо не прилича. 

   Както и да е, минало-заминало. Въпросът е, че бях изпратил един коментар в темата на feldmarschall, а пък той го изтри. Нормална реакция всъщност, то друго и не съм очаквал. Вероятно е възмутил нордическата му душа. За щастие аз добре си го спомням и мога да го възпроизведа, ето:

   Ако "еврейските" САЩ не бяха поели нещата в свои ръце, Англия и Франция вероятно щяха да изтрият Германия от картата и на никого нямаше да му пука особено. А така с малко помощ от САЩ на германците се даде възможност, за радост на цялото човечество, да пренасочат енергията си към нещата, за които най ги бива: да правят коли, бира, вурстове, прави пътища, филми с ключова реплика "дас ист фантастиш!", 8 вида зауеркрат, гнусно диско, да мачкат фуболната топка, да дават парите си за тъпи курорти, в които да си прекарват времето по абсолютно същия начин както у дома, и т.н. Така всички са щастливи и доволни - човечеството от германците, германците от човечеството и германците  от  самите себе си. Но почнат ли германците  да оправят света, тогава настава галимация и стават опасни включително и за самите себе си. В тоя случай не може да им  помогне  нищо друго освен  права лопата в тиквата.


Тагове:   хитлер,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rummi - а ако решим ние да го оправим
01.07.2009 02:54
света?

една ли една нация може да направи приличен свят.

съгласна съм напълно, че издаването на хартиен носител на чиито и да били писания не може да доведе до катаклизъм - то първо някой трябва да ги прочете поне :-)))
цитирай
2. анонимен - Почнах да ти чета материалът
01.07.2009 18:43
и спрях някъде към половината.Буламач.Боза.Четиво, което като го прочитеш, оставаш с чувството за изгубено време.Що ли си започноло до пишеш?
цитирай
3. darktales - @
02.07.2009 17:02
-rummi - но все пак ние никога не сме се захващали да го оправяме, поне не и отвъд границите на кръчмарската дървена философия.
Все се намират хора, според които едно или друго нещо не бива да се казва, печата и т.н. Ако вземем да забраним всички, които могат да бъдат заподозрени в антисемитизъм, защото са писали по нещо, което не се харесва на евреите, трябва да стигнем и до Гогол и Шекспир. Същото важи и за германците, негрите, арабите, тибетците и за който се сетиш.

-анонимен 2., аз съвсем съзнателно пиша в блога си така, че да се получава резонанс със съвсем малко на брой хора. Нямам за цел да ме разбират всички, а само тези, с които, без да се познаваме, често се оказваме на сходна вълна. Това е вид общуване, което с нищо не е по-лошо от постигащото се чрез обичайното "правилно" писане. Но на теб може би все още ти е малко рано да се главоболиш с подобни неща. Засега наблегни основно на граматиката, защото има хора, които като видят неграмотно писане, спират да четат не към половината, а още в началото.
цитирай
4. mitternacht - ...
03.07.2009 13:52
Не виждам нищо лошо в това, да се издаде завещанието на Хитлер.
Надявам се да е било изпълнено, поне в по-голямата си част.
Също така няма лошо и да се издаде Майн Кампф на български.Щото ще има търсене голямо.Определено си го и има де.
Като цяло постинга е безсмислен.Нищо необикновено не е станало.
цитирай
5. tili - Аз пък се радвам,
03.07.2009 14:14
че наскоро открих блога ти. Такова интелигентно чувство за хумор, с което поднасяш горчиви истини, се среща много рядко! Благодаря ти за точността!!!
цитирай
6. darktales - Не виждам нищо лошо в това, да се и...
03.07.2009 18:05
mitternacht написа:
Не виждам нищо лошо в това, да се издаде завещанието на Хитлер.
Надявам се да е било изпълнено, поне в по-голямата си част.
Също така няма лошо и да се издаде Майн Кампф на български.Щото ще има търсене голямо.Определено си го и има де.
Като цяло постинга е безсмислен.Нищо необикновено не е станало.


mitternacht, и аз не виждам нищо лошо в това да се издава каквото и да е. Но пък..., как да кажа, трябва и да си готов, че не всички коментари ще бъдат възторжени. Аз например никога не трия коментари, дори не би ми дошло в главата да го правя.
цитирай
7. darktales - tili
03.07.2009 18:08
;) благодаря ти, само дано сега да не навиря нос :))))
цитирай
8. ivovi4 - И аз се радвам, че ти открих блога :)
03.07.2009 21:58
А за Хитлер-истински късмет(за него), че са го утрепали. Какво ли ужасяващо чувство за малоценност щеше да го мъчи ако беше доживял да види какви ги върши Сталин. :)- Не съм сигурен, че последната усмивка е удачна.
цитирай
9. darktales - ivovi4
03.07.2009 22:35
:)-
Това трябва да е усмивка плюс плезене, добре си е.
цитирай
10. germantiger - За германеца и руското копеле
23.04.2011 17:28
КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- РУСКИЯ „НИ” ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА

- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН-ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ

- КАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ

- ПСВ ГЕРМАНСКИ ВОЙСКИ НА МАКЕНЗЕН СТАРШИ ГАЗЯТ РУМЪНСКАТА АРМИЯ НАД КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ПОБЕЖДАВАТ РУМЪНЦИТЕ НА ЮГ

- ПСВ АВСТРО-ГЕРМАНСКИ ВОЙСКИ БИЯТ СЪРБИТЕ ОТ СЕВЕР, БЪЛГАРИТЕ НАСТЪПВАТ ОТ ЗАПАД

- ГЕРМАНИЯ Е „ДАЛА” НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ

- ВПРОЧЕМ САНКТ ПЕТЕРСБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ, айде русия и германците съградили кавко ли не в нея е друга бира/тема...


КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на ПИРАМИДИ ОТ ЧЕРЕПИТЕ ИМ

- потапянето и убиването на БЪЛГАРСКИ КЪРМАЧЕТА в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда

- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива

- Русия беше против акта на българското Съединение

- Русия подкрепи Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война

- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население

- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва

- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените

- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ

- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти
цитирай
11. germantiger - Знание за невежите
23.04.2011 17:30
Русофилството е:

- най-извратеното филство защото то започва с любов към големия-руския от малкия-българския

- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг-голям, чужд и руски

- русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии други постижения било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката

- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!

РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!

- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!

Бъди жив и здрав ИЗВРАТЕНЯКО!

Апропо такива русофили по живково плашеха шибаните турци като ги преименувахме с маддъ рашшъ и като ги заплашваха с големия брат пак се насираха в нашенските жълти гащи!

СЛАВЯНИТЕ И ТЕХНИЯ ПРЕОБЛАДАВАЩ РАСОВ ТИП – ИЗТОЧНО-БАЛТИЙСКИЯ ВСЪЩНОСТ Е „ПРОИЗВОДЕН” ОТ ХАРАКТЕРНИТЕ ТИПОВЕ ЗА ГЕРМАНЦИТЕ ФИНО И ДАЛО НОРДИЧЕСКИ В МИКС С КРОМАНЙОНСКИ...славяните са „произлезли” от германци и като расов тип са по-млади или „нови”, това казва АНТРОПОЛОГИЯТА...искрено съжалявам, че не мога тук да копирам антропоатласите не само с рисунки, но и с фотоси на световните расови типове. Трябва да се чете антропология, но не социална, а тази „моята расистка”!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 540704
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1407
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930