Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2010 23:39 - Как се става десен в България
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 2709 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 22.01.2010 00:11


     Как се става десен в България? Но не просто подскачащ и подвикващ по площадите навлек, а десен политик или поне виден десен журналист/общественик?
     Нужна е малко упоритост и изпълнението на няколко сравнително леки изисквания.
    
1. Добре е да имате поне някаква семейна връзка с бившата БКП. Ако на пръв поглед не намирате подобно нещо, не бива да се отчайвате. България е една такава страна, в която всеки може да представи биография on demand. Не се отчайвайте от първия неуспех, а потърсете по-внимателно. Няма? Нито един? Хм, какво да се прави. Все пак вината е отчасти и у Вас. Можехте навремето поне да накарате жена си да влезе в БКП. Е, вече е късно за това.
    
2. Добре е Вие самият/та да сте членували в БКП, или да сте били доносник на ДС. Впрочем второто е по-подходящо за позицията журналист/общественик. Тук няма какво да се обсъжда - или отговаряте на условието, или не. Ако е "или не", сърдете се най-вече на себе си, задето сте си проспали младините или пък сте се родили прекалено късно.
    3. Образование.
Идеален вариант е да сте завършили Масковский гасударствений или поне да имате някоя и друга било аспирантура, било специализация в СССР. Някоя от бившите идеологически или милиционерски школи също върши работа.
     4. Трябва да имате или да сте имали бизнес, семейни или поне приятелски отношения с някой от бившата номенклатура. Колкото по-високо е бил Вашият контрагент/шеф/партньор, толкова по-добре:

image

      Снимки като горната са висока топка и не всеки може да предяви такива, но все пак се поразровете из паметта и албумите, нищо чудно и да изскочи нещо. В краен случай пък, като за начало има и фотошоп, Бог да благослови човешкия ум. После нещата ще се завъртят от само себе си.
     5. Необходимо е да ругаете комунистите където седнете и където станете. Може да се случи да Ви питат кого разбирате под "комунисти" и как така ги ругаете, след като..., но това не бива да Ви смущава. Просто ще казвате, че който пита също е комунист.
     6. Трябва БСП да Ви назначи за свой враг. Това е всъщност най-важното условие. Дори и то само по себе си Ви е достатъчно, обаче е невъзможно да стигнете до него без да сте изпълнили поне едно-две от предишните. Ако ли пък ги имате всичките или почти всичките, признаването Ви от БСП е съвсем лесна работа:

image
    
      Разбира се, само най-добрите постигат чак такъв резултат, но пък не е нужно непременно да се хвърляте направо към премиерския пост. Старайте се, събирайте точки и когато се почуствате готови, действайте. Дори и да имате някой и друг пропуск, не се притеснявайте. В крайна сметка, всичко зависи от Партията. И там са хора, ще се разберете... Успех!




Тагове:   как,


Гласувай:
4



1. lado - Да си елитен, значи да си самотен...
22.01.2010 12:00
Да си елитен, значи да си самотен!
(сам го измислих - ако някой друг го е казал преди мене, не съм го видял).
Поздрави!
цитирай
2. darktales - lado
22.01.2010 22:59
Хм, Вие сте всеизвестен комунист, тъй че не знам как да тълкувам коментара Ви, затова на този етап няма да кажа нищо :)))))))

... Поздрави и на теб, жив и здрав и през Новата!!!

цитирай
3. nikolaigatzev - Zabravihte i 7. Da spish s partiina sekretarka ot BKP, sudryzni4ka na Zoran Risti4 i vzimashta pari ot Maikal Chorni
04.02.2010 22:05
Kakvito i da e bilo priliki s gospoza Elena Kostova sa sly4aini!
цитирай
4. darktales - nikolaigatzev
05.02.2010 00:32
Да, пропуснах това, защото ми се струва, че към днешна дата то вече не е толкова важно. Мисля, че беше важно през 1997, когато все още се очакваше ОДС да извършат или поне да започнат лустрация и декомунизация. Както знаем, тези неща на практика не се случиха. Може би за това си имаше обективни причини, както твърдят сега някои от тогавашните ОДС. Но още преди да е известен резултатът, фактът че лидерът Иван Костов е женен за бивша партийка не можеше да няма значение. Би ли могъл той да обяви собствената си съпруга за престъпник - защото това щеше да резултатът в личен план, ако БКП беше обявена за престъпна организация? Не е човешко да се поставят хората пред подобен избор. Лошо е, че не го стори, щеше да е лошо и ако беше го направил. Той просто трябваше да работи за СДС/ОДС, без да се издига за лидер. Но като си спомним какви бяха хората от най-близкото му партийно обкръжение и като знаем къде и какви са те сега, ще трябва да признаем, че нещата биха могли да се развият още по-зле, ако начело бе застанал някой от тях: Бисеров, Бакърджиев, Бонев и т.н. С една дума, трагедията е пълна. Лош късмет отвсякъде.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 540716
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1407
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930