Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2010 20:24 - Десетте тезиса на Ралф Джордано
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 5965 Коментари: 12 Гласове:
7

Последна промяна: 31.10.2010 00:17




image
 

 

 

Ралф Джордано е известен немски писател и публицист. Роден е през 1923 г. в Хамбург. Баща му е сицилианец, а майката еврейка. По време на ВСВ семейството е принудено да се укрива при познати от нацистките преследвания на евреи (вероятно още не са знаели, че слуховете за Холокоста са юдео-масонска конспирация). След войната Джордано става член на комунистическата партия на ФРГ, но разочарован от сталинизма я напуска през 1957.

 

 През 1964 той постъпва в медийния конгломерат WDR и работи там до 1988. Понастоящем е автор на свободна практика. Публицистичната му активност е свързана с човешките права, престъпленията на нацисткия режим, опасността от възраждане на нацизма. През последните години Джордано се изявава като остър критик на исляма и ислямизма в съвременния свят; той е един от авторите, които смятат, че интеграцията на ислямските мигранти в Европа и Германия се е провалила. Противник е на пацифистките движения за спиране на войните в Ирак и Афганистан и активно участва в съпротивата срещу построяването на огромна джамия в Кьолн. Както рано или късно се случва с всеки нормален и свободомислещ човек, Ралф Джордано успява да си навлече омразата и на крайнолеви, и на ултрадесни, а критиката на ислямизма му е спечелила и заплахи за убийство. В своето открито писмо до Бундеспрезидента от този месец Джордано отново засегна теми, които дълги години бяха премълчавани и заобикаляни в официалното политическото говорене, давайки своя принос за ожесточения дебат за съместимостта на исляма със западната демокрация, в който се включват все повече влиятелни личности.

 

 Неговите „Десет тезиса” са част от дискусията по повод книгата на Тило Сарацин* „Германия се самоликвидира”.

 

 „Ралф Джордано: „В Германия тонът за обсъждане на проблемите се задава от умиротворителите и социал-романтиците”.

 

 1. Дотогава, докогато някоя образована, имаща чудесна работа и говореща без акцент на немски мюсюлманка, произнасяйки по всевъзможните ток-шоута откъснати от реалността фрази като „въпросът за интеграцията изобщо не е актуален”, си дава вид, че нейният пример е типичен за мюсюлманското малцинство в Германия, и премълчава проблема за равноправието на жените в исляма, - Тило Сарацин е прав.

 

  2. Дотогава, докогато тази образцово интегрирана мюсюлманка е готова по-скоро да си отхапе езика, отколкото да признае това, за което с такава потресаваща достоверност говорят критично настроените мюсюлманки – за ежедневния тормоз, изолацията, експлоатацията, принудителните бракове и отвличането на мюсюлмански жени и момичета, за неописуемата низост на „убийствата заради честта”, - Тило Сарацин е прав.

 

 3. Дотогава, докогато на джамиите в Германия се дават имена на „герои” от турско-османските нашествия – джамията на Селим Първи, или т.н. „джамии на Фатих” , именувани в чест на Мехмед Втори, завоевателя на Константинопол – и това се приема без каквато и да било съпротива, - Тило Сарацин е прав.

 

 4. Дотогава, докогато висши функционери на обществени организации, като генералния секретар на Централния мюсюлмански съвет на Германия, немския гражданин от сирийски произход Айман Мазик, заявяват пред работещи камери и милиони зрители, че шариатът и Конституцията са съвместими без това да доведе до незабавното унищожаване на нашата страна, - Тило Сарацин е прав.

 

 5.Дотогава, докогато притежателите на розови очила настояват за миролюбието на ислямската религия, безгрижно пропускайки безчислените призиви в Корана да се убиват неверниците и особено евреите, евреите, евреите, - Тило Сарацин е прав.

 

 6. Дотогава, докогато широко разпространеният сред народа страх от пълзящата ислямизация се представя за празен мираж и не се възприема сериозно като реалност, установена в резултат на проучвания на общественото мнение, - Тило Сарацин е прав.

 

 7. Дотогава, докогато представителите на ислямските организации в Германия и турските политици упорито натякват за свободата на вероизповеданията у нас, като същевременно не си помръдват пръста, за да подобрят ситуацията със същата тази свобода в Турция, - Тило Сарацин е прав.

 

 8. Дотогава, докогато не започне да се говори открито за онези ислямските нрави, обичаи и традиции, които са несъвместими с демокрацията, човешките права, свободното изказване на мнение, равенството на мъжете и жените, плурализма, - Тило Сарацин е прав.

 

 9. Дотогава, докогато огромните проблеми на т.н. „паралелни общества” – култът към насилие, крайният национализъм, явният фундаментализъм, явният антисемитизъм и тържествуващата наглост в съчетание с демографската заплаха – не се превърнат в централна тема за национална дискусия, - Тило Сарацин е прав.

 

 10. Дотогава, докогато немските социал-романтици, професионалните „добронамерени хора”, умиротворителите и готовите да се прегръщат с всекиго откачени продължават да се преструват, че миграцията и интеграцията всъщност не са проблем, а мултикултурна идилия с дребни козметични недостатъци, лесно коригируеми чрез социална терапия, - Тило Сарацин е прав.

 

 P.S. Предложение за подпомагане на интеграцията: Ако откритите коси на жените тъй силно предизвикват възбуда у мъжете, не е ли по-добре да се препоръчат белезници на мъжете, отколкото забрадки на жените?

 

 Ралф Джордано”

 

 

 ...А докато умните се наумуват, лудите се налудуват. Иран и Саудитска Арабия са на път да станат членове на ръководния орган на агенцията за равноправие на жените към ООН.
------------------------------------------------

* Забавен е фактът, че също като Ралф Джордано, и Тило Сарацин не би могъл да бъде наречен чист германец по произход. Дядо му по бащина линия е потомък на преселени от Южна Франция хугеноти,  а баба му e наполовина италианка, наполовина англичанка. Майка му е с полско потекло. Той самият се определя като "европейски мелез".
 Защо стана така, че сред тези, които най-силно удрят камбаната в знак, че нещата с политическата коректност са отишли твърде далеч, се оказаха хора като либерала Джордано и социалдемократа Сарацин?
Политическата коректност почти винаги представлява една мимикрия на истинско отношение, а при мимикрията е лесно да бъде загубен балансът. Обикновеният германец едва ли някога е преставал да мрази чужденците (на гладката повърхност на тази ксенофобия е благодушното презрение, а на тинестото дъно - неразличаването на цената на изпращането на всички евреи в Мадагаскар, от една страна, от унищожаването на всички евреи, от друга: и в двата случая има успешно окончателно решение, тъй като евреите са се махнали). На германеца обаче дълго време му беше повтаряно, че не било хубаво да се мразят чужденците, а ако все пак се мразят, не е хубаво това да се показва. Но изглежда че повечето хора не знаеха докъде може да се стигне с това непоказване и в крайна сметка с него малко се прекали.

 

 

 

 

 

 



Гласувай:
7



1. lado - Здрасти! Много елитарен пост. Ще ...
31.10.2010 13:29
Здрасти!
Много елитарен пост. Ще стигне до малко хора, а още по-малко ще вникнат в него.
Не е упрек, а съжаление.
цитирай
2. zlatce - Писах за това преди десетина ден...
31.10.2010 15:54
Писах за това преди десетина дена:
http://zlatce.blog.bg/politika/2010/10/19/problemyt-ne-e-v-imigraciiata-a-v-isliama.622511
цитирай
3. darktales - 1. lado
31.10.2010 20:08
Благодаря за подкрепата!
И честит Хелоуин!
Защо ли не го направят ден на ГЕРБ, я каква хубава весела Тиква си имат :))))))))))
цитирай
4. darktales - 2. zlatce
31.10.2010 20:10
Хубаво да се вслушваме какво говорят хора като Ралф Джордано. Той не само че е умен и свободомислещ, а също така и е видял доста през живота си. Да е жив и здрав още дълго време.
Поздрави!
цитирай
5. zlatce - Мерси за поздравленията! Само че не ...
01.11.2010 07:49
Мерси за поздравленията! Само че не мисля, че нашта тиква е подходяща за Хелоуин, защото е кратуна.:)))
Що се отнася до Джордано, той наистина е човек със сложна съдба, но не бива да забравяме, че все пак е евреин и антиарабските виждания са напълно естествени. В еврейски форуми могат да се чуят и къде по-остри реакции, в това число и злорадство, че Европа и в частност Германия едва сега проглежда и тепърва има да си пати от съжителството с мюсюлмански общности. Искам да подчертая ЗЛОРАДСТВО, защото в тези коментарии не личи загриженост, а зле прикрита радост, че най-после германците ще си го получат заради Холокоста.
цитирай
6. darktales - Реакциите на Джордано не са анти...
01.11.2010 21:29
Реакциите на Джордано не са антиарабски. Той не е и от тези, дето мразят чужденците, защото "миришат на чесън" и защото "вземат работата на германците".
цитирай
7. zlatce - Не знам защо, но струва ми се, че не ...
02.11.2010 08:48
Не знам защо, но струва ми се, че не сте си направили труда да прочетете отвореното му писмо. В него той направо си го казва, че мигрантите не идват да работят, а по-скоро да се възползват от фондовете за социално подпомагане на Германия. И да, неговото отношение не е против всички чужденци, а именно против изповядващите исляма и в този план си е направо в руслото на антиислямско-арабските настроения на всички евреи.
цитирай
8. zlatce - Андрей Сахаров за палестинския въпрос
03.11.2010 10:47
В мемоарите му се натъкнах на "няколко думи за това как се отнасям към палестинския проблем по принцип: Безусловно, всеки народ има право на своя територия - това се отнася и за евреите, и за палестинците, и за кримските татари. След трагедията, разиграла се през 40-те години, палестинците се превърнаха в обект на манипулации, политически игри и спекулации. Отдавна можеше палестинските бежанци да се разселят из богатите арабски страни.". Ето как един от най-големите хуманисти на 20 в., обявен едва ли не за съвестта на епохата, най-спокойно ни заявява, че да се отказва на евреите и кримските татари територия за съществуване е беззаконие, а палестинците могат да бъдат депортирани по други места. Това е еврейската солидарност в действие, а Сахаров даже не е евреин, женен е за еврейка-Елена Бонер.
цитирай
9. darktales - Не знам защо, но струва ми се, че не ...
03.11.2010 13:17
zlatce написа:
Не знам защо, но струва ми се, че не сте си направили труда да прочетете отвореното му писмо. В него той направо си го казва, че мигрантите не идват да работят, а по-скоро да се възползват от фондовете за социално подпомагане на Германия. И да, неговото отношение не е против всички чужденци, а именно против изповядващите исляма и в този план си е направо в руслото на антиислямско-арабските настроения на всички евреи.


Четох го. Джордано атакува исляма не от позицията на евреин, а като човек споделящ ценностите на западната демокрация.
цитирай
10. zlatce - Ценностите на западната демокрация
03.11.2010 15:16
Вижте, аз съм против определянето на тази ценности като юдео-християнски, а Джордано по силата на кръвта атакува исляма именно от такива позиции, с акцент на първата съставка-ЮДЕО.
цитирай
11. bbfn - :)
20.11.2010 19:41
съгласна с lado!
цитирай
12. анонимен - appexywaw
23.10.2012 11:17
http://allbestedmeds.com/acheter-avana-france.html avanafil When it comes to taking any of the it is not that sudden decreases in hearing last longer in bed. Like Viagra and its is that it has to any of the friends told me about PDE5 inhibitors. <a href=http://allbestedmeds.com/buy-avana-usa.html>avanafil</a> 1 Avanafil is known by the trademark name. http://allbestedmeds.com/acheter-avana-france.html - acheter avana the info that the FDA in April Isordil isosorbide mononitrate Imdur the recommended starting dose Nitro Dur Transderm Nitro that are used primarily after taking.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 540141
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1406
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930