Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 16:25 - ББ плени сърцата на последните честни демократи
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 3392 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 09.02.2011 16:28


 Радост, радост, радост заля Родината.

Радват се във всички ОДПЗС*-та, радват се и извън тях.

Запяха насред подранилата пролет изстрадалите сърца на освидетелстваните и неосвидетелствани последни честни демократи...

Ииих...

Хубаво, хубаво, мама му стара! Хубаво! Упс... чакайте малко да забърша клавиатурата, че не можах да се сдържа и пророних сълза...

Развълнувах се...

Колко е трогателен все пак този миг на взаимно разпознаване!

А пътят не беше лесен, никак не беше лесен...

По-малко последните честни демократи, бихме могли да ги наречем честни демократи изобщо, или обикновени честни демократи – те доста отдавна, един по един или на групи, разпознаха Бойко като свой. Той мразеше комунистите и не обичаше Иван Костов, и те също мразеха комунистите и не обичаха Иван Костов.

Последните честни демократи също мразят, ама не просто мразят, а направо мммррразят комунистите, и също не обичат Иван Костов.

Обаче досега не бяха разпознали Бойко. Защото, казваха те, той бил и член на БКП, и милиционер, и пазач на Тодор Живков. А последните честни демократи мммррразят много люто - с пръски от устата и подбелване на очите - и БКП, и милицията, и Тодор Живков.

На пръв поглед, непреодолима пречка.

А колко лесно би могла да бъде затакована!

И най-после беше!

Защото Бойко каза Онези Думи!

Намери ключа към сърцата им...

План на Държавна сигурност – ето ги думите, на които не могат да устоят последните честни демократи. Това звучи като заговор, това звучи като конспирация, това звучи като да мммррразиш комунистите, и изобщо, това са свещени слова за тях.

Вярно, че за да е пълно щастието, за да трепти радостно сърцето, за да има душата енергия все тъй люто да мммрррази комунистите – трябва и още нещо.

Не е трудно да се досетим какво е.

Той Бойко почти го каза, но все пак не съвсем.

Като каже лично и в прав текст, че Иван Костов стои зад всичко това, тогава ще падне и последният редут с последния последен честен демократ вътре в него.

И Бойко ще може да поеме развълнуваната ръчица на последните честни демократи, да вдигне булото и да ги цалуне юнашки в честните уста...

Но има време и това да стане.

Изобщо, идват хубави времена за последните честни демократи.

Скоро дори няма да има кой да ги освидетелства, защото докторята почти се изнесоха...

*ОДПЗС – областен диспансер за психични заболявания със стационар, или казано на прост език - лудница




Гласувай:
3



1. boristodorov56 - Не разбирам, но се надявам да обясниш.
09.02.2011 16:45
Ти на какво се радваш - на ББ или на радващите се?
На нерадващите цветя за мирисане, макар да не са лекари, а отрицатели бойкови - на тях радваш ли се? Те по-ли заслужават доброжелателна емоция?
Трудно ще убеди мислещите хора д-р Б. Борисов с тези си приказки - казани като за пред кума.
Няма да стане само с чикагско шербетчийстване по българско.
То верно, че някои си търсят причина да го харесат, за други всичко е повод да го харесат, а някои си го харесват някак си изначално и атавистично.
Божа работа - човешка направа.
цитирай
2. darktales - boristodorov56
09.02.2011 16:58
Аз се радвам изобщо. Историята понякога предоставя такива стоп-кадри, които дават възможност да се види кой къде се намира.
цитирай
3. gantree - @ darktales
09.02.2011 18:31
Много, много добро :))

Между другото, напълно си прав за лекарите. Ако продължи още две години и половина комунизмът в здравеопазването, наистина малцина ще са останали. Слушах за онази бременна циганка, дето нямала осигуровки и я върнали от родилното; родила в къщи и детето починало. Новината като цяло мина почти незабелязано, без никаква реакция.
цитирай
4. darktales - gantree
10.02.2011 05:18
gantree написа:
Слушах за онази бременна циганка, дето нямала осигуровки и я върнали от родилното; родила в къщи и детето починало. Новината като цяло мина почти незабелязано, без никаква реакция.

Вероятно защото е циганка. Повечето ни сънародници и особено почитателите на Тиквоча - инак големи докторомразци - не идентифицират циганите като истински хора.

Гледам, че антиваксинистите и разбирачите на конспирации още се тревожат за съдбата на едни петдесетина финландски деца, които през есента и зимата на 2009/10 развиха преходна нарколепсия, евентуално след имунизация срещу свинския щам (и отдавна забравиха тая работа). Точно по същото време в България имаше епидемия от морбили, в която заболяха хиляди деца и десетки умряха, но понеже бяха циганчета, нямаше улични протести и не се откриваха сайтове.

Впрочем този случай ми е малко неясен. Ако болниците връщаха неосигурените родилки, всяка втора циганка щеше да ражда у дома. По-скоро изглежда не са очаквали да започне толкова скоро раждането. При започнал процес на раждане ги приемат и без осигуровки, и без багаж по списък, и без лични карти. Ако обаче някоя отиде по-рано, я връщат, а ако живее далеч от болницата повторното отиване е голям проблем. Затова хорицата от гетата са си изградили цял алгоритъм за оцеляване и са станали половин доктори – обикновено много точно улучват момента да се обадят за линейка.
цитирай
5. gantree - @ darktales
10.02.2011 14:50
Като я върнали, около три-четири километра ходила пеша, до коптора си. Стигнала дотам как да е, и същия ден родила. Майка й, някакъв пълен идиот беше, съдейки от видяното в репортажа, не разбирала "от тия работи", и каквото могла, помогнала, а детето поживяло, поплакало и починало. От болницата твърдо отказваха всякакъв коментар в този репортаж, а само циганите казали на журналистите, че била върната заради липсата на осигуровки.
Много грозна история, много. И потъна тотално, аз освен този кратък репортаж никъде нищо не видях по тоя въпрос в медиите.
цитирай
6. gantree - @ допълнение
10.02.2011 14:55
Ето тук намерих съвсем кратко преразказче на репортажа по Нова ТВ, от шести февруари вечерта.

http://www.blitz.bg/news/article/98920
цитирай
7. darktales - gantree
10.02.2011 23:40
Из всички репортажи най-много наблягаха на това, че не й осигурили линейка за обратно. Според мен е станало така: обадили са се на Спешна помощ, те са я закарали до болницата, а там са преценили, че е рано за раждане. От там нататък просто никой не се интересува от нея - нито Спешна помощ, нито болницата. Спешна помощ кара болните само в едната посока, а болниците пускат линейка само срещу заплащане.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 537966
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1406
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031