Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2014 07:24 - Страх тресе империите
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 3170 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 23.11.2014 09:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

"Путин се уплашил от заканите на Бойко Борисов и затова се отмята от посещението в България. Това каза самият Борисов пред в. „Преса“

Абе тези двамата да не си влияят един на друг?
 

Тъкмо Пулев спря (засега) да плаши Кличко, и гледай че Борисов взел пък той да плаши таваришча Путина.

Да ви призная, в скоби казано, не  мога да разбера защо ние все трябва да плашим, да газим, размазваме и тем подобни бисери на комплексарската лексика. Която пък е експресия на комплексарска психика.

Преди няколко години Слави беше поканил неколцина математичета-шампиони и настояваше да разправят как били газили, размазвали и наплашили всички други по-големи нации. Пък те децата, всяко с IQ като на гений, го гледат-гледат и мигат, и не знаят как да му обяснят едно-друго. Т.е. не че знаят, ами просто не виждат от къде да почнат, така че да  разбере.

Някак не можем вече, знам ли и аз, да обичаме достатъчно страната си, ако не е непременно най-великата и не гази наред. 

Все трябва българин да е открил първия компютър. Все трябва българската армия да не е губила нито една битка. Все трябва България да е спасила Европа от арабите. Ако кажеш, че не е българин, и не го е открил, и въобще не е нещо, дето се "открива" с "еврика", веднага си българомразец. Ако напомниш, че България може да е спряла арабите пред Балканите, но все пак в Западна Европа ги е спрял Шарл Мартел, и ставаш лош и проводник на чужди интереси. Каква такава битка не сме загубили, като в две последователни войни сме губили разбити цели полкове и дивизии. Българската армия била най-голямата по глава на населението през ПСВ и хайде да се гордеем с това и хубаво. Но също така и най-дрипавата и гладна и с най-голям относителен дял санитарни и небойни загуби. И ако знаем и признаем това, няма да сме по-малко българи. Няма преклонението ни пред българския войник да намалее. 

След победата ни над Сърбия през 1885, най-"хубавата" война, която сме водили в новата си история, най-безспорно справедливата и победна, ето какво пише рубладжията Иван Вазов за войника и Родината: "Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха. И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх". Няма "мачкане", няма "газене". Няма нужда да се търси някаква причина за величие, защото то не ти трябва да обичаш Родината - тя ти е единствена, тя е майката на всички по тази земя, която наричаш наша и това е достатъчно дадеш живота си за нея - и все пак величието струи от всяка дума.

И хайде като става дума за война или спорт, "газенето" и "мачкането" може донякъде да е разбираемо, пък на Слави да речем толкова му е акълът или иска да направи нашия толкова. 

Но гледам преди няколко дни заглавие: "Крисия удари в земята Винченцо при вота на пресата!"  и известно време се чудя за какво става дума. 

Защо тъй бе, джанъм? Не може ли първо с добро?Та това са просто едни деца, които пеят и свирят. К"во е това удряне в земята. Ами като поотраснат малко - тогава ще режат глави и ще тъпчат из корен ли? През 1960-70те естрадата ни беше сред най-добрите в Европа, на моменти просто най-добрата, идваха от цял свят артисти на конкурс за българска песен, и някак се минаваше без газене и мачкане. На никой не идваше в главата, че Паша Христова е размазала Адамо, примерно.

И накрая да ви призная, аз малко се притеснявам за Бойко. На оня ми ти Путин скоро му дали осми дан, казват. После има си и той като Кличко империя, мафия... То не че и нашият не е корав, пък и е велик, щото е българин, ама все пак... е нищо де, ние можем да вървим напред и от положение лежешком.

Все пак Бойко няма да лъже пък я. Надявам се, че Путин не на шега го тресе шубето и затова не смее да припари насам. Вероятно е чул, че нашият може да дематериализира тефтерчета в радиус от 50 км.

А колко може да е голямо едно съвременно ядрено куфарче? Пък дори и руско? Ами колкото едно тефтерче е! Трепери, Путин, и си стой при гадните медведи!!! Анитка изплаши целия свят, че Бойко теб ли няма да уплаши!






 



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Искам да ви залостя вниманието и върху ФАКТА, че
23.11.2014 07:45
българите са открили и ебането.
цитирай
2. darktales - @
23.11.2014 09:39
Ахм, не очаквах тъй брутални думи от един артист по душа. Но вярно ли е? Ако е вярно, едва ли се е минало без Анитка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 540679
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1407
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930