Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2016 13:03 - Предизборни трепети, конвулсии и крампи
Автор: darktales Категория: Политика   
Прочетен: 1434 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 04.10.2016 13:13


 Забелязал ли си, #username, че претендентите за президент на РБ изглеждат така, аки би да са глътнали бастун? image


Тия пък на БСП като да са изяли говъно, но е харесало само на единия. Или поне единият не се преструва, че му е харесало, възможна е и такава интерпретация.

image


А на патриотите пък мязат като да са изпили по три ракии, което впрочем може би е уместно, като се има предвид таргетната им група.
image


Хм... получи се малко сякаш всеки изглежда според това какво приема през устата, което всъщност може би е правилно, понеже политиците по принцип са зациклили в оралния стадий по Фройд.

А да, останаха ГЕРБ. Аз дип не разбрах кой им е вице-претендентът, но няма и значение. Те всички до един изглеждат така, сякаш искат да лапнат всичко, но са лапнали това, което им подават. 

Между другото, как така претендентът на ГЕРБ уж до последно не беше 100% сигурен, а пък плакатите с лика му вече били отпечатани? Човек ще рече, че ГЕРБ владеят фракталното време. А всъщност владеят само една популация от говеда и кариеристи, впрочем и кариеристите им са малко от повече от напълно също говеда.
Много беше просташко и деребейско да се развяват упорито няколко имена, след като от тях може да остане само едно. Ясно, че е било вътрешна договорка, но все пак хората  имат някакви надежди, планове, честолюбие... ББ просто ги постави в някаква тъпа позиция, печелейки съмнителен патерналистичен авторитет върху гърба им. Т.е. Вождът може да ги подмята както му дойде, понеже само той е важен. Не знам, аз ако бях, щях да се обидя. От друга страна пък, аз никога не бих се записал в ГЕРБ, хехе. 

А, като стана дума за записване и партии. Някои се зачудиха защо ЦЦ1 казал, че до 1989 всички били членове на БКП - нещо, което очевидно не е вярно. 
Може би е имал предвид всички, които той е познавал? Би могло.
Или пък всички, които имат някакво значение? И това е възможно. 
А всъщност няма нужда от някакви тънкоумни анализи. Цветанов просто съвсем умишлено лъже -  на принципа, че една лъжа, повторена достатъчно пъти от някой, на когото няма кой да му запуши устата, се превръща в истина. Вече израства поколение, което може и да повярва, че всички нормални хора са били в Партията, а най-умните, обаятелни и привлекателни от тях са ги карали да влизат в ДС и който откаже - в борсучника или Белене. Всъщност младежките агитатори на ГЕРБ точно това разправят, буквално. С една дума, #username, ако преди "89 не си бил в БКП, ДС, милицията или поне под някакъв пагон, значи си нищожество, говъно и скот. Или съответно твоят родител, ако ти не си достатъчно възрастен. 

И понеже тръгнаха мъдрости из тия ваши интернети. Справедливостта изисква да отбележим, че синът на ЦЦ2 наистина си е талантлив математик. В мястото, където учи, не се впечатляват особено от факта, че родителят ти е видна жаба в къде-беше-там. В MIT и Харвард учат деца и на далеч по-мажорни родители - може да са те докарали там с личен самолетоносач, но живееш като всички в общежитията. Колкото до парите... миналата година един около 35 годишен бивш студент от Харвард дари на колежа си 230 млн. долара. И това се възприема като доста, но пък не и чак нещо извънредно. В Бостън има адвокатски и лекарски къщи с портици и фасади колкото на нашето Народно събрание. Тъй че едва ли ЦЦ2 би му била от кой знае каква полза, ако момчето не си беше способно. А природоматематическите и компютърни науки в MIT въобще са Адъ и Израиълъ. Можеш да пристигнеш там с цял вагон медали и една библиотека препоръки,но първото, което научаваш, е че си нищожество, говъно, простак и жевъотна, докато не покажеш, че ставаш за нещо.

И те така. Когато падна тоталитаризмът, си избрахме за президент доктор на науките, недодисидент и разкаял се марксист. Сега, след четвърт век свобода, ще си изберем бивша партийна секретарка от рабфак, една от тези, дето бяха длъжни да слухтят и донасят за такива като първия президент. Напредваме, не ли?

Ами това е положението. Ще ви се Магдалена Огурек и в нашата президентска надпревара, ама няма.

image


















Гласувай:
2



1. merlin68 - Хм, това с готовите отпечатани п...
07.10.2016 20:09
Хм, това с готовите отпечатани плакати преди да се знае кандидата ме кара да си задам един въпрос - Как от ДАНС, от МВР и от къде ли не постоянно изтича информация, а от печатницата на Бойко запазиха тайната близо месец? Верни печатари си е намерил Бойко, дали пък не са готови и бюлетините за кандидата?
цитирай
2. darktales - Аз подозирам, че са били готови п...
08.10.2016 18:17
Аз подозирам, че са били готови просто с макетите и предпечатните шаблони, оттам нататък колко плаката ще се избълват за единица време е въпрос само на капацитета на машините. Ама Бокича явно много не навлиза в такива тънкости.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darktales
Категория: Политика
Прочетен: 537878
Постинги: 90
Коментари: 456
Гласове: 1406
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031